Aktuelt:

Sameiet har inngått en ny avtale med GlobalConnect/Lynet Internett om oppgradering av fiberbredbåndet i bygget. Den nye avtalen innebærer at hastigheten økes fra 100/100 mbps til 1000/1000 mbps for 199,- pr. leilighet i måneden. Avtalen innebærer at GlobalConnect trekker nye fiberkabler inn til bygget, inne i bygget, og inn i alle leilighetene. Alle leilighetene vil også motta en wifi-boks. Planen er at oppgraderingen skal være klar 1. oktober 2023.

 

Opprinnelig:

Sameiet har en avtale med Lynet Internett om levering av moderne bredbåndsinfrastruktur til alle leiligheter. Problemer med nettet? Driftsstatus for Lynet: http://lynet.no/status

En restart av ruter kan også ofte enkelt løse problemet med ustabilt nett

Kundeservice
Lynets kundeservice er åpen 08-21 mandag til fredag og kontaktes på post@lynet.no eller 21 99 33 66. Chatten er åpen også mellom 10-15 på lørdager.

Samtlige leiligheter i sameiet har 100/100 mbps installert. Sameiet betaler 150 kr pr. mnd for denne tjenesten, og kostnaden dekkes inn gjennom de månedlige felleskostnadene.

Oppgradering av bredbåndstjenester
På Lynets hjemmesider Bestill fibernett vil du finne bestillingssiden for Kiellands Hus når du legger inn din gateadresse. Her kan du bestille det du ønsker av ekstra hastighet. Hvis du ikke ønsker 12 måneders bindingstid på tjenesten, ta kontakt med Lynets kundeservice direkte på mail og referer til sameiets avtalenr. 22839.

Orkan              250/250 mbps               69 kr
Tornado         500/500 mbps               99 kr
Syklon             1000/1000 mbps           149 kr

Det er ingen gebyrer eller avgifter for å endre hastigheter hos Lynet.

Apple TV
Som en del av avtalen med Lynet var en Apple TV (fjerde generasjon) inkludert pr. boenhet . Sameiet er juridisk eier av denne, og den skal derfor følge leiligheten. Samtlige beboere har signert ved utlevering av Apple TV-en, og seksjons-/andelseier er derfor ansvarlig for at denne overleveres ny eier/beboer. Dette er noe kjøper og selger må ordne seg i mellom.

Med apper på nyere TV-er eller Apple TV får du enkelt tilgang til en rekke strømmetjenester som NRK TV, Viaplay, TV2 Play, Netflix, HBO Max, Dplay osv.

Wifi
Hver enkelt beboer må selv skaffe seg en trådløs router som kan kobles på fibernettet hvis man ønsker et trådløst nett i leiligheten.

Lynets samarbeidspartner Digital Impuls har anbefalt enkelte routere som passer til Lynets løsning. Se nærmere hvilke modeller dette er her: https://www.digitalimpuls.no/search?q=lynet. Dette er kun en anbefaling, og du bestemmer selv om tilbudet fra Digital Impuls er ønskelig.

TV-tjenester
Apple TV-en er ikke en dekoder, så hvis du ønsker et TV-tilbud må du bestille et abonnement hos RiksTV eller Allente.

Gå in på www.rikstv.no/oi/ for bestilling og mer informasjon om pakkenes innhold. Ta eventuelt kontakt på telefon: 210 10 210

Når bestilling er gjennomført, vil du få dekoder i posten i løpet av 2-3 dager. Denne kobles til med strømkabel og nettverkskabel, og så er løsningen klar til å ta i bruk.

Problemer med nettet? Driftsstatus for Lynet: http://lynet.no/status

En restart av ruter kan også ofte enkelt løse problemet med ustabilt nett