4. februar: OPPDATERING Kl. 23.45

Alt vannet skal ha blitt sugd opp, men det pipler fortsatt frem vann og dannes små dammer rundt omkring. Det skal være befaring med takstmann fra Gjensidige i morgen. Vi vil informere om hva som skjer videre etter befaringen.

Renhold og desinfisering av oppganger fra inngangparti og etasjene under + bodrom vil bli utført i morgen.

Heissjakten i oppgang D ble tømt for 4800 liter vann. Ca 110 000 liter vann ble kjørt bort fra garasjen.

4. februar: OPPDATERING Kl. 13.00

Schindler har vært her og sjekket alle heisene. De i oppgang A, B og C er tørre. Det er imidlertid 2 meter med vann i heisen i D. Denne skal tømmes i ettermiddag. Denne heisen vil bli stående i dag og i morgen. Schindler skal bytte noen deler og sjekke den i morgen igjen før de setter den i gang litt ut på dagen.

4. februar: OPPDATERING Kl. 11.30

Opptørkingen fortsetter i dag.

VIKTIG BESKJED TIL DE MED BILER:

Garasjen vil bli stengt i to dager for grundig rengjøring. Alle bilene må ut av garasje så fort som mulig.

OPPDATERING Kl. 22.30

Oppsugingen vil fortsette i morgen, tirsdag pga støyen fra biler og maskiner.

OPPDATERING Kl. 21.30

Det vil pågå oppsugingsarbeid utover kvelden/natten. Det er 11 biler som holder på i og rundt bygget. De kommer til å holde på til de har fått sugd opp alt vannet. Ragde håper at kjøpesenteret kan åpne i morgen.

Det har kommet svært mye vann inn i oppgang C og D. Det vil i kveld suges opp vann der man kommer til, men beboere må selv sørge for renhold i bodene sine der man ikke kommer til med oppsugingsmaskiner. De som har bod i U2 i Landstads gate (oppgang C) må sjekke bodene sine og melde skade på eiendeler til egne forsikringsselskap.

Det er bestilt heisservice på heis i oppgang D for å sjekke at alt er ok med heisen i og med at det har kommet masse vann inn i etasje U1 og U2.

Det vil bli bestilt ekstra renhold i etasje grunnplan og nedover.

OPPDATERING Kl. 19.00

Vi ber om at beboere som har bil i garasjen sjekker at den ikke står under et rør det drypper fra da dette kan skade lakken. Hvis den gjør det, må bilen flyttes.

Det kommer til å ta lang tid å få sugd opp alt vannet. Det er kloakk i vannet, og dette må deponeres på Lillestrøm.

Kl. 18.00

Som de fleste sikkert har fått med seg har det vært en kjempevannlekkasje fra et sprengt vannrør i Uelands gate i ettermiddag. Veldig mye vann har fosset ned i garasjen, og en god del har rent inn i oppgang C og D.

De beboerne fra oppgang A og B som har boder i oppgang C, etasje U2 har mest sannsynlig fått eiendelene sine ødelagt.

Beboere må melde skadde gjenstander til sitt eget forsikringsselskap. Styret har meldt skade på bygning til sameiets forsikringsselskap.

Det vil foregå oppsuging av vann utover kvelden.