Oppussing
Viktig med henhold til branndetektor
Kiellands Hus er av Oslo kommune klassifisert som et “særskilt brannobjekt” fordi det er bygget leiligheter og drives næringsaktivitet i form av et kjøpesenter i samme bygg som en bensinstasjon. Dette betyr at hvis en brann bryter ut i bygget kan det medføre tap av mange liv eller store skader på helse, miljø eller materielle verdier. Av den grunn er det viktig å være klar over følgende forhold:
Hvis man skal pusse opp i gangen og branndetektor må kobles helt fra for en periode må styret kontaktes slik at man kan avtale med vår servicepartner for brannsikring, Lysteknikk, at de kommer for å utføre fra- og tilkobling av detektoren. Grunnen til dette er at når man frakobler en detektor forteller man bare systemet at hendelser fra den aktuelle detektoren ikke skal mottas. Det er fortsatt spenning på kablene, og dette gir mulighet for kortslutning etc når man kobler fra såkalte ledere. Det tekniker fra Lysteknikk kan gjøre er å frakoble sløyfen så den blir spenningsløs. Da er HELE sløyfen satt ut av spill (det er ca to etasjer med leiligheter på hver sløyfe), så dette er naturlig nok ikke noe som kan stå frakoblet over tid. Frakobling må derfor planlegges at skal utføres samtidig som den fysiske oppussingsjobben i gangen skal gjøres. Som nevnt er det som regel to fulle etasjer på en sløyfe. Man kobler altså fra svært mange leiligheter på brannvarslingsanlegget. Alle kostnader knyttet til fra- og tilkobling må betales av eier. Utrykning fra Lysteknikk (vakt) koster minimum kr 5750,- og vil i sin helhet faktureres seksjonseier. Branndetektor skal aldri være frakoblet mer enn 3 dager. Oslo kommune har klassifisert Kiellands Hus som et “særskilt brannobjekt”. Dette fordi det er bygget leiligheter og drives næringsaktivitet i form av et kjøpesenter i samme bygg som en bensinstasjon. En brann i bygget kan derfor medføre tap av mange liv eller gi store skader på helse, miljø eller materielle verdier. Dere må derfor sette dere inn i hvordan brannvarslingsanlegget fungerer, da vi av kommunen er pålagt strengere regler hva gjelder brannsikkerhet enn det andre bygg er. Les mer om brannvarslingsanlegget HER.
Ved oppussing av leiligheten er det viktig å merke seg en rekke punkter i sameiets vedtekter og husordensregler. Det er en god del forhold som må søkes styret om skriftlig før man får lov til å gjøre endringer i leilighetene. Spør alltid styret på forhånd for å være sikker på at dere ikke gjør noe som bryter med sameiets vedtekter eller Eierseksjonsloven. Hvis man selv, eller håndverkere man har engasjert, gjør noe som forårsaker skade på egen, sameiets eller annens eiendom, vil man være økonomisk ansvarlig for reparasjon av skaden.
FRA SAMEIETS VEDTEKTER § 7 VEDLIKEHOLD
§ 7-1 Seksjonseierens vedlikeholdsplikt
(2) Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås.
Arbeider på bad, vaskerom og kjøkken, som inkluderer røropplegg, må kun utføres av autoriserte firmaer pga. fare for lekkasje til underliggende leiligheter.
Det må være fri tilgang til stoppekraner, slik at en eventuell vannlekkasje kan stanses så raskt som mulig.
(4) Hvis sameiet har inngått serviceavtale vedrørende vinduer, ytterdører, radiator, rørleggertjenester, elektrikertjenester, ventilasjon, porttelefon eller brannvernutstyr i bolig, kan sameiet bestemme at firma som sameiet har serviceavtale med benyttes ved reparasjoner og utskiftninger av dette.
(9) Endringer i bolig som berører, eller kan berøre, felles installasjoner eller øvrige deler av bygget krever uttrykkelig tillatelse fra boligsameiet. Slike endringer er f.eks. endringer på varmeanlegg/radiator, vannrør, avløpsrør, ventilasjon, ytterdører, vinduer (ytre), elektrisk anlegg og flytting/riving av vegg. Skriftlig søknad skal sendes til sameiet v/styret.
Det er også iht Vedtektenes § 7-1 (2), ikke tillatt å montere kjøkkenventilator med egen motor. Dette skaper ubalanse i systemet og fører til at naboer ikke har tilfredsstillende avtrekk. Hvis kjøkken skal pusses opp er det viktig å lese informasjonen under Kjøkken og Ventilasjon
Se kjøkken for utfyllende informasjon om hvilke vifter som er kompatible med ventilasjonsanlegget i bygget.
HUSORDENSREGLER
§ 2 Hensyn til andre beboere
Oppussing som innebærer støy skal meldes til styret. Dette for at andre beboere kan informeres om hvilken type støy de kan forvente, og hvor lenge arbeidet er planlagt å foregå.
På hverdager skal alt støyende arbeid i forbindelse med rehabilitering/oppussing av leiligheter (boring i mur, pigging av fliser og annet) tidligst begynne kl. 08.00, og være avsluttet senest kl. 19.00. I helgen og på helligdager skal slik virksomhet begrenses til tidsrommet mellom kl. 11.00-18.00.
Alle vinduer ut mot bakgård skal være lukket ved støyende arbeid.
§ 13. Brannvarslingsanlegget
Ved unødvendig utrykning fra brannvesenet, vil juridisk eier faktureres for utrykningen. Brannvarslingsdetektoren i leiligheten må ikke under noen omstendighet kobles fra uten at styret på forhånd har gitt skriftlig tillatelse til dette. Juridisk eier står økonomisk ansvarlig dersom branndetektor påføres skade eller kobles fra slik at brannvarslingsanlegget melder feil.
Når man pusser opp badet, er det svært viktig å kunne dokumentere at utførelsen er faglig god. Uten tilstrekkelig dokumentasjon vil det stå i tilstandsrapporten at badet har avvik – selv når alt er gjort riktig. Dette kan dere lese mer om på denne siden hos HUSEIERNE
Oppgang A
Garman Borettslag
garmanbo@gmail.com
Oppgang B
Oppgang C
Worse Borettslag
worse.brl@gmail.com
Oppgang D
OM OSS
Sameiet er et kombinasjonsbygg og består av 228 seksjoner; 226 boligseksjoner og to næringsseksjoner; et kjøpesenter og en bensinstasjon.
Boligseksjonene er fordelt på fire oppganger.
Adresse
Kiellands Hus sameie
Landstads gate 2
0457 Oslo
Kontakt styret
Oppgang A, Garman borettslag: garmanbo@gmail.com
Oppgang B: uelandsgate@gmail.com
Oppgang C, Worse borettslag: worse.brl@gmail.com
Oppgang D: kingosgate8@gmail.com
Styret
Styreleder: Helene Spigseth
Nestleder: Marianne Hagen
Styremedlem: Ulrik Mikkelsen
Styremedlem: Ane Kjosås
Styremedlem: Harald Thoresen
Varamedlem: Ida Sofie Dahl
Varamedlem: Marie Asprem Hvardal
Varamedlem: Pål Smitt-Amundsen
Varamedlem: Peter Danielsson
Varamedlem: Siv-Anne Hotvedt